Trustpilot

Spørgsmål og svar

Er Zleepiis slyngevugge med vuggemotor sikker?

Sikkerhed er noget af det man ligger størst vægt på, når man snakker spædbørn...

Vi har testet vores vuggemotor og slyngevugge i Danmark, og vi kan derfor med god samvittighed sælge produkterne videre til forbrugerne herhjemme.

Den største risiko, er den måde man hænger motor og vugge op på. Det er utrolig vigtigt, at man følger brugervejledning og manualer korrekt, da der ellers er fare for, slyngevuggen i værste fald kan falde ned. For det første anbefaler vi ALTID, at man har en sikkerhedswire eller kæde monteret til vuggen der kan bære max 15 kg. Uheldet kan desværre ske, at en fjeder knækker, selvom den er gennemtestet med højere kilo. Derfor er det netop ekstra vigtigt, at man har sikkerhed på slyngevuggen, med en minimumsafstand til gulvet på 50cm. Sikkerhedslinen "griber" vuggen, så babyen ikke falder på jorden.

Opdatering pr. 16/8-2021:
Efter at Sikkerhedsstyrelsen har sat fokus på mulige metalsplinter ved brug af slyngevugge er vores produkter igen blevet testet med resultatet at Zleepii´s  produkter er sikkerhedsforsvarlige og trygt kan anvendes. Vi henviser til Sikkerhedstyrelsens gode råd samt vores egne:

1. Læs, forstå og følg altid medfølgende brugsmaual og monter og brug korrekt.

2. Vælg et ophæng hvor krogen er gummibelagt. Her undgår du også metal mod metal.

3. Anbring en stofble ved hullet over babyens hoved, så sikrer du på bedste vis eventuel metalstøv.

4. Tjek jævnligt ophænget og metaldelene for gråt støv og slid.

5. Ved køb af en brugt vugge/motor bør fjedere og kroge skiftes.

 

Er Zleepiis vuggemotor testet i Danmark?

JA! Zleepii´s vuggemotor er testet i Danmark og CE-mærket. Den har en brudstyrke på +100 kg, hvilket vil sige at krogen i motoren først går fra hinanden ved en belastning på mere end 100 kg. Den er gennemtestet med hhv. 5, 10, 15 og 20 kg.

Hvordan er sikkerheden ved trækfjederen?

Vores trækfjedre som kan vælges, når man køber en slyngevugge eller "kombipakken", er produceret på en Dansk fjederfabrik.

Fjedrene er testet og godkendt til at holde til max 8-15kg. Selvom den er er produceret og testet i Danmark med en brudsikkerhed på +20 og +40 kg., kan der desværre altid forekomme reklamationer på produktet.

Vær altid opmærksom på, at vuggen skal have en minimumshøjde på 50cm til gulvet.

Ydermere anbefaler vi at placere bløde genstande iform af fx. puder, tæpper, madras mv. under vuggen for at sikre evt. uheld på bedste vis.

Kan min baby falde ud af vuggen?

Din baby, kan ikke falde ud af vuggen, hvis du følger disse råd:

 • Slyngevuggen er kun til brug for spædbørn, som sover på ryggen. Læg ikke din baby på siden eller på maven i vuggen.
   
 • Slyngevuggen kan holde til max 15 kg.
   
 • Slyngevuggen bør aldrig svinges eller rykkes kraftigt i.
   
 • Bunden af slyngevuggen bør min. være monteret, så den hænger 50 cm over jorden/gulvet.
   
 • Din baby må ikke være pakket så meget ind, at der er risiko for kvælning af puder, dyner mm.
   
 • Ifølge Dansk Standard for krybber og vugger DS/EN 1130:2019, bør en baby ikke længere bruge slyngevuggen, når den kan vende sig, sidde eller trække sig selv op.

Ved single køb af Zleepii's vuggemotor - anbefaler vi på det kraftigste; at man tilkøber vores sikkerhedswire eller selv forsvarligt opsætter en sikkerhedskæde, for at sikre evt. uheld. Vi kan ikke stå inde for sikkerheden på andre produkter som fx. fjedre eller slyngevugger på markedet, som ikke er købt hos os. Alle fjedre uanset producent, vil blive slidte og metaltrætte igennem gentagne bevægelser/slidtage og derfor er er det vigtigt at man tænker sikkerhed ind i sin opsætning.

Kan vuggemotoren falde ned i hovedet på min baby?

Den største sikkerhedsrisiko ved Zleepiis slyngevugge med vuggemotor ligger i den korrekte ophængning. Vores vuggemotor har en karabinhage med låsning i både top og bund, således at det er et helt lukket system.

Kan vuggemotoren anvendes til tvillingevugge?

Svaret er ja. Men bruger du vores vuggemotor til en tvillingevugge, er det vigtigt at der er ligevægt imellem de to vugger, for at motorens træksnor ikke trækker skævt og derved forudsager evt. defekt på motoren.

Passer vuggemotoren til andre vugger på markedet?

Svaret er ja. Men bruger du vores vuggemotor til andre mærker, er det vigtigt at man bruger den medfølgende valgfrie fjeder fra Zleepii samt læser, forstår og følger den medfølgende brugsmanual for at garanti opretholdes. Vi anbefalder dog til enhver tid vores egen slyngevugge, da den specielt er udviklet til Zleepii´s vuggemotor og hvorved der er taget højde for de sikkerhedsmæssige foranstaltninger som fx metalstøv mv..

Anvendes en slyngevugge af andet mærke, skal vi på det kraftigste opfordre til at man sikrer sig imod metalstøv ved at metaliske dele ikke må røre hinanden.

Trustpilot